Privacy Policy

PERSONAL DATA & INFORMATION NOTICE

FOR SERI PAJAM DEVELOPMENT SDN BHD CUSTOMERS/ PROSPECTIVE CUSTOMERS
(ENGLISH)
 
Thank you for your support to Seri Pajam Development Sdn Bhd (“Companies”) and our many projects. In view of the coming into force of the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”), we wish to assure you that we respect your privacy and are committed to observing and safeguarding the confidentiality of your personal data.
 
1. The Nature of Your Personal Data That We Collect and Have Collected
 
1.1 This includes your name, age, identification card number, address, telephone number, mobile number, e-mail address, passport number, gender, date of birth, children basic details, marital status, occupation, income range, employer, race, ethnic origin, nationality, types of loan applied and/ or such other information identifiable to you (“Personal Data”) required for the purposes below.
 
2. Purposes of Collecting and Processing Your Personal Data
2.1 The Purposes include a) for all such matters relating to the Companies’ business activities and operations; b) for compliance under governing laws, governmental regulations, financing requirements and/or legal processes; c) for administrative purposes; and d) for promotional and/or marketing activities/research (where applicable).
2.2 By virtue of you having provided us with your Personal Data you are deemed to have consented to our collection, retention and/or processing of your Personal Data for the above purposes.
 
3. Are You Obliged to Provide Your Personal Data
3.1 The provision and processing of your Personal Data for the purposes in Paragraph 2.1(a) - (c) are mandatory while Paragraph 2.1 (d) is optional. Your refusal to provide or limiting our processing of your Personal Data will result in us not being able to carry out the respective purposes. In relation to Paragraph 2.1 (d), you may withdraw your consent to us by notifying us as described in Paragraph 7 below.
 
4. To Whom Your Personal Data Will Be Disclosed To
4.1 Disclosure will only be made to relevant governmental authorities, utilities companies, financial institutions, solicitors and any other third party service providers in connection with the operation of Companies’ businesses (where applicable).
 
5. Safeguards
5.1 We shall keep and process your data in a secure manner. We endeavour, where practicable, to implement the appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of your Personal Data and the accidental loss or destruction of, or damage to, your Personal Data.
 
6. Data Transfer & Sharing
6.1 Where we consider it necessary or appropriate for the purposes of data storage or processing or providing any service or product on our behalf to you, we may transfer your Personal Data to another member of our Group or third party service or product providers which we are established, under conditions of confidentiality and similar levels of security safeguards.
 
7. Enquiries, Corrections & Deletion
7.1 If you would like to make any enquiries, request correction, deletion of the personal data, kindly please contact the following department:
Department : Sales & Marketing Department
Contact No : 06-7997 228
Fax No : 06-7975 122
Email Address : pdpa@nada-alam.com.my
Address : Seri Pajam Development Sdn Bhd
No: PT9889, Jalan BBN 1/3J
Putra Point, Putra Nilai
71800 Nilai, Negeri Sembilan
 
8. Amendments
8.1 This Notice may be amended/revised from time to time and unless otherwise provided, shall take effect immediately upon posting. Such amendments shall be placed on the Companies’ website.
 
 
NOTIS DATA & MAKLUMAT PERIBADI
UNTUK PELANGGAN / BAKAL PELANGGAN SERI PAJAM DEVELOPMENT SDN BHD YANG DIHARGAI
(BAHASA MALAYSIA)
 
Terima kasih atas sokongan pada Kumpulan Syarikat-Syarikat Seri Pajam Development Sdn Bhd (“Syarikat-Syarikat”) dan projek-projek kami. Kami memandang serius data peribadi dan privasi anda. Notis ini dikeluarkan selaras dengan keperluan-keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).
 
1. Jenis Data Peribadi Anda Yang Kami Kumpul dan Telah Kumpul
1.1 Ini termasuk nama, umur, nombor kad pengenalan, alamat, nombor telefon, alamat e-mel nombor passport, jantina, tarikh lahir, butir-butir asas tentang anak, status perkhawinan, pekerjaan, julat pendapatan, maklumat hubungan, magikan, bansa, asal-usul rtnik, kewarganegaraan, jenis pinjaman yang dipohon anda dan/atau apa-apa maklumat lain yang boleh dikenal pasti merujuk kepada anda (“Data Peribadi”) yang diperlukan untuk tujuan-tujuan di bawah.
 
2. Tujuan-tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Anda
2.1 Tujuan-tujuan kami termasuk a) untuk semua perkara yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan dan operasi Syarikat-Syarikat; b) untuk pematuhan di bawah undang-undang, peraturan-peraturan kerajaan, keperluan Bank dan/atau proses-proses undang-undang; c) untuk pentadbiran; dan d) untuk promosi dan/atau aktiviti pemasaran/penyelidikan (yang mana berkenaan).
2.2 Tindakan anda dengan memberikan kami Data Peribadi anda, anda dianggap telah bersetuju dengan pengumpulan, penyimpanan dan/atau pemprosesan Data Peribadi anda oleh kami untuk tujuan-tujuan di atas.
 
3. Adakan Anda Diwajibkan Untuk Memberi Data Peribadi Anda
3.1 Pemberian dan pemprosesan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan di bawah Perengan-perengan 2.1 (a) – (c) adalah wajib manakala untuk Perengan 2.1 (d) adalah secara sukarela. Keengganan anda untuk memberi atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda akan meyebabkan kami tidak dapat menjalankan tujuan-tujuan yang berkaitan. Berhubung dengan Perengan 2.1 (d) di atas, anda boleh menarik balik kebenaran anda kepada kami atau menghadkan pemprosesan kami dengan memaklumkan kami seperti dinyatakan dalam Perengan 7 di bawah.
 
4. Kepada Siapa Data Peribadi Anda Akan Dikemukakan
4.1 Pendedahan hanya akan dibuat kepada pihak berkuasa kerajaan yang berkaitan, syarikat-syarikat utiliti, pihak bank, pihak peguam dan/ atau pembekal perkhidmatan berhubung operasi perniagaan Syarikat-Syarikat (yang mana berkenaan).
 
5. Pelindung
5.1 Kami akan menyimpan dan memproses data anda dalam cara yang selamat. Kami akan berusaha sedaya upaya, di mana praktik, untuk melaksanakan pelindung dan prosedur pentadbiran dan keselamatan yang sesuai selaras dengan undang-undang dan peraturan yang terpakai untuk menghalang pemprosesan Data Peribadi anda dalam cara yang tidak dibenarkan atau tidak sah dan kehilangan atau kemusnahan atau kerosakan pada Data Peribadi anda dalam cara yang tidak disengajakan.
 
6. Pemindahan & Perkongsian Data
6.1 Sekiranya kami menganggapnya perlu atau sesuai bagi tujuan penyimpanan atau pemprosesan data atau untuk menyediakan sebarang perkhidmatan atau produk bagi pihak kami kepada anda, kami boleh memindahkan Data Peribadi anda kepada ahli lain dalam syarikat-syarikat Kumpulan kami atau penyedia perkhidmatan atau produk pihak ketiga di mana kami ditubuhkan, dalam keadaan kerahsiaan dan tahap pelindung keselamatan yang serupa.
 
7. Pertanyaan, Pembetulan & Pemadaman
7.1 Jika anda ingin membuat sebarang pertanyaan, pembetulan atau pemadaman atas data peribadi tersebut, anda boleh menghubungi jabatan seberikut:
Nama Jabatan : Sales & Marketing Department
Nombor Telefon : 06-7997 228
Nomber Faks : 06-7975 122
Alamat E-mel : pdpa@nada-alam.com.my
Alamat : Seri Pajam Development Sdn Bhd
No: PT9889, Jalan BBN 1/3J
Putra Point, Putra Nilai
71800 Nilai, Negeri Sembilan
8. Pindaan
8.1 Notis ini boleh dipinda/disemak semula dari semasa ke semasa, dan kecuali diperuntukkan sebaliknya, adalah berkuat kuasa serta-merta apabila dikeluarkan. Sebarang pindaan akan diletakkan di laman sesawang Syarikat-Syarikat.

 



Print